lauantai 7.8.2020 Lahja

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Odotettu paluu tapahtuu

 

Sampo Lehtola avaa kautensa kahden vuoden kilpailutauon jälkeen lauantaina urheilukentän vihkiäiskilpailuissa Juankoskella.

Nyt saavat Pitkämäki, Ruuskanen, Mannio ja Wirkkala olla varuillaan, kun Daegun MM-kilpailuista 2011 ulospotkittu mies palaa radalle.

Lapinlahden Sampo Lehtolan viimeisimmästä keihäskilpailusta tuli tiistaina kuluneeksi tasan kaksi vuotta. Tampereen eliittikisoissa lensi silloin lupaavasti 78,46.

Sen jälkeen keihäänheittäjän arki on ollut tuskan täyteinen, kun heittokäsi on jouduttu leikkaamaan kaksi kertaa ja kuntoutuminen operaatioista on vienyt paljon aikaa.

– Kärsivällisyyttä se on vaatinut ihan valtavasti, kun kaikki on pitänyt aloittaa alusta. Ensin kymmenen metriä, sitten kaksikymmentä metriä ja sitä rataa eteenpäin, valmentaja Juhani Nykänen toteaa.

Nykänen ylistää sitä, kuinka Lehtolasta löytyy henkistä kapasiteettia ja tahtoa nousta äärivaikeasta tilanteesta uudestaan huipulle.

– Siihen ei moni pystyisi.

Tämän viikon lauantaina se vihdoin tapahtuu. Sampo Lehtola ilmestyy kahden vuoden kilpailutauon jälkeen vauhdinottoradan päähän keihään kanssa urheilukentän avajaiskilpailuissa Juankoskella.

– Mitään ihmekaaria ei tarvitse vielä penkkiurheilijoiden odottaa, mutta se on tärkeintä, että käsi kestää jälleen heittämistä. Avauskilpailussa pitää olla tarkkana myös sen suhteen, että ei lähdetä liikoja repimään, Nykänen painottaa.

Kaksikon tavoitteena on saada loppukaudesta alle muutama hyvä kilpailu, joka luo pohjaa uudelle harjoituskaudelle kohti ensi kesää, jolloin Lehtolan todellinen paluu radalle tulisi tapahtumaan.

Lehtolan comebackissa sopiva tavoite voisi olla 70 metrin rajan puhkaiseminen ja kipuaminen tämän kauden Suomen tilastossa kahdenkymmenen parhaan listalle. Siihen riittää tulos 71,25.

Lehtola haluaa paluunsa myötä kantaa oman kortensa kekoon Projekti 150:ssä, jossa keihäsmies tavoittelee yhdessä kiekkoa heittävän seurakaverinsa Sanna Kämäräisen kanssa 150 metrin yhteistulosta.

Tässä vaiheessa mittarissa ovat lukemat 144,84 eli reilu viisi metriä pitäisi saada vetäisyihin lisää pituutta. Tavoitteeseen pääseminen edellyttäisi Lehtolalta ruuskasmaisia lukemia 88,93.

Siinäpä sitä on 26-vuotiaalle lapinlahtelaiselle työmaata ihan kerrakseen.

Teksti ja kuva: Janne Taskinen

 

Jätä kommentti

*