torstai 17.10.2019 Saana, Saini

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Mummo nro 5: Marjatta

Koulu on ollut Marjatta Kyyrölle, 87, sekä koti että työpaikka. Ja rakas molempina!

Marjatan isä oli opettaja, ja muuta ammattia tytärkään ei koskaan harkinnut. Lapinlahdelle Marjatta tuli vuonna 1960, Lammasvirran kansakoulun opettajaksi. Koulu lämpeni puulla, ja opettajan perhe vietti iltansa kaasulampun valossa. Tuonkin koulun esineistöä on mukana Lapinlahden taidemuseon Entisajan koulu -näyttelyssä, jossa vieraillessaan Marjatta muisteli olleensa melkoisen tiukka opettaja. Katso video!

”Vieläkin ikävöin joskus kouluun. Minulla oli vain kilttejä oppilaita!”

Haluatko äänestää Marjattaa? Äänestä tästä linkistä!

Myös tekstiviestillä voi äänestää. Lähetä tekstiviesti ”ÄÄNESTYS MUMMO 5” numeroon 173521. (Viestin hinta on 0,65 euroa.)

Marjatta

Kommentit

 • Kari

  Vanha Opettajani 1-3 luokat keskimäisen koululla! Hyvät muistot Onnea toivottavasti Voitaa Lucia-mummo kisan on sen ansainnut!

 • Pirjo Kärkkäinen

  Ihana opettajani,Lammasvirran kansakoulussa! Toivotan menestystä kisaan. olet sen arvoinen.

 • Paula Ruotsalainen

  Iloinen ja positiivinen opettajani Lammasvirran koululla. Olet kannustanut minua aikuisenakin jatkamaan sitä piirtämistä, kiitos kympistä! Onnea Lucia-mummoksi!

  • Pia Kyyrö-Harju

   Paula hei, mukavaa, että huomasit äidin kommentin. kuulut vahvasti hänen ammatilliseen historiaansa ainoana ”kympin oppilaana”.

   • Paula Ruotsalainen

    Tuntuu hyvältä että joskus elämä tuo ”kympin” 🙂 Kyllä se on kannustanut ahkeroimaan minua, vaikkakin yli 20 vuoden viiveellä. Viime vuosina on tullut lisää niitä ”kymppejä” arvosteluna sanoin taidemaailman puolelta. Marjatalle kiitos, hän on kuitenkin se ponnahduslauta. Mikään ei tule itsestään, kyllä se työtä on vaatinut.

 • Marja-Leena Immonen

  Vain hyviä muistoja Lammasvirran koulusta. Kaunis puukoulu idyllisellä paikalla ja aivan ihana opettaja. Onnea kisassa Marjatalle toivotellaan Kotkasta.

 • Jarmo Kyyrö

  Jarmo Pia & muut kiittävät teitä kaikkia lämpimästi äiti-opelle osoitetusta kannustuksesta.

 • Pirkko junkkaala

  Hei! Olenkohan oikeilla jäljillä? Onkohan tämä Marjatta Kyyrö ollut opettjana myös Ähtärissä Porkkala-nimisenä? 1956-18 ainakin?

  • pia kyyrö-harju

   Pirkko hei, pahoittelen, että nyt vasta huomaan kommenttisi. Kyllä äiti oli opettajana Ähtärissä ko. aikana.

Jätä kommentti

*