torstai 17.10.2019 Saana, Saini

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Lehtilaari helpottaa mobiililukemista

Matin ja Liisan lukeminen sähköisesti helpottui. Tilaajat voivat lukea näköislehden älypuhelimeen ja tablet-laitteeseen ladattavalla uudella Lehtilaari-sovelluksella.

Android-laitteiden käyttäjät löytävät sovelluksen Play-kaupasta ja Apple-käyttäjät App Storesta. Sovellus on maksuton.

Sovellus löytyy kirjoittamalla sovelluskaupan hakukenttään sanan ”Lehtilaari”. Sovelluksen lataaminen on maksutonta. Lukeminen vaatii voimassa olevan tilauksen.
Sovelluksessa lehden tilaaja valitsee ensiksi alueen, jossa oma lehti ilmestyy. Sen jälkeen listalta löytyy Matti ja Liisa.

”Lue”-napin painamisen jälkeen sovellus kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa. Ne ovat samat, joilla tilaajat kirjautuvat verkkosivuille ja joilla pääsee lukemaan Matin ja Liisan näköislehden.

Näyttöön ilmestyy lehden tuorein numero. Lehden pääsee lukemaan kansikuvaa painamalla. Sivuja voi selata eteenpäin pyyhkäisemällä sormella näyttöä vasemmalle. Sivuja voi vaihtaa myös sovelluksen ylälaidan nuolinäppäimistä.

Oikeasta yläkulmasta avautuu valikko, josta voi muun muassa ladata lehden laitteelle, jolloin lehteä voi lukea ilman internet-yhteyttä.

Valikon kautta pääsee myös muun muassa tutustumaan lehden arkistoon, voi hakea juttua sanan tai kirjoittajan perusteella sekä kerrata ohjeet, miten sivunäkymää lähennetään ja loitonnetaan.

Jutut voi avata myös lukunäkymään painamalla yhtä juttua sivulla. Seuraavaan juttuun pääsee painamalla näytön alalaidassa joko sanaa ”edellinen” tai ”seuraava”.
Sovelluksessa vanhemmat lehdet löytyvät aloitusnäkymässä, kun painaa alalaidan postilaatikkoa.

Myös näköislehden tietokoneen selaimella luettava versio on uudistunut. Jutut saa avattua myös lukunäkymään. Uudessa näköislehdessä sekä Lehtilaarissa kuvia voi olla painettua lehteä enemmän.

Päivän näköislehti on luettavissa verkossa ja sovelluksessa heti aamuyöllä lukijan asuinpaikasta riippumatta. Näköislehdestä löytyy myös arkisto.

Jos sinulla ei ole tunnuksia, niin ensin sinun täytyy luoda itsellesi mediatili.
Se onnistuu osoitteessa https://media.portal.worldoftulo.com/Registration/Lookup

Tilin luontia varten tarvitset asiakasnumerosi, joka löytyy laskusta. Sen voi myös tilata lähettämällä tekstiviestillä sanan ASIAKASNUMERO numeroon 13520 (viestin hinta on 0,25 euroa) tai kysyä sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@media.fi

Syötä asiakasnumerosi sekä postinumerosi verkkosivuille.

Seuraavaksi anna sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi salasana palveluun.

Lopuksi klikkaa ”Aktivoi tili”

Saat pian sähköpostiisi vahvistusviestin mediatilin luomisesta.

Nyt voit kirjautua palveluun sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Jätä kommentti

*