torstai 17.10.2019 Saana, Saini

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Lapinlahti juhlii ringeten SM-kultaa!

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese on voittanut ringeten Suomen mestaruuden. SM-kultamitalit varmistuivat, kun Lapinlahti löi SM-sarjan kolmannessa loppuottelussa Nokian Urheilijat 7-3 ja katkaisi finaalisarjan voitoin 3-0.

Katso kuvasarja mestaruusjuhlasta!

Mestaruus on Lapinlahdelle seurahistorian kahdeksas, mutta ensimmäinen sitten kevään 2014. Tuon jälkeen seura panosti pari vuotta jääkiekkoon ennen paluutaan ringeten pariin viime kaudella. Vuosi sitten tuli ykkössarjan mestaruus tappiottoman kauden jälkeen, ja tällä kaudella Suomen mestaruus.

Lapinlahti hävisi koko kauden aikana vain kolme ottelua. 28 ottelun runkosarjassa tappioita kertyi kaksi, ja kolmas tuli välieräsarjassa Espoon Kiekkoseuraa vastaan.

Lapinlahden mestaruuden takeena oli koko kauden ajan Suomen maajoukkueen ykkösketju joulukuun kultaisista MM-kisoista. Ratkaisevassa loppuottelussa tehokkaimmat olivat Anne Pohjola ja pelaajana kahdeksannen ja valmentajana ensimmäisen SM-kultansa saavuttanut Marjukka Virta tehoillaan 2+4. Tiia Halme säesti saldolla 3+2.

Nokialle mitali oli neljäs perättäinen. Keväinä 2015 ja 2016 se juhli Suomen mestaruutta, sen jälkeen on tullut kahdesti SM-hopeaa.

Jätä kommentti

*