sunnuntai 30.5.2020 Pasi

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakunnat eivät esittäneet lakkauttamistaan

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntaneuvostot ja Keiteleen kirkkovaltuusto käsittelivät kokouksessaan 25.3.2020 aloitteen tekemistä oman seurakunnan lakkauttamisesta ja liittymisestä perustettavaan Ylä-Savon seurakuntaan. Samalla Ylä-Savon seurakuntayhtymä purkautuisi.

Seurakuntaneuvostojen päätöksistä kaksi kannatti omien seurakuntien lakkauttamista ja kolme  halusi säilyttää seurakunnat. Pielaveden seurakuntaneuvoston päätöstä jäädään vielä odottamaan, sillä kokous ei ollut päätösvaltainen.

Lapinlahden seurakuntaneuvosto ei pidä tarkoituksenmukaisena Lapinlahden seurakunnan lakkauttamista, seurakuntayhtymän purkamista ja yhden Ylä-Savon seurakunnan perustamista. Varpaisjärven seurakuntaneuvosto äänesti asiasta ja samankaltainen päätös syntyi äänin 9-2. Kaksi seurakuntaneuvoston jäsentä jätti eriävän mielipiteensä asiasta.

Iisalmen seurakuntaneuvosto ja Keiteleen kirkkovaltuusto tekivät aloitteen seurakuntiensa lakkauttamisesta. Iisalmen seurakuntaneuvosto äänesti asiasta ja teki päätöksen äänin 10-4. Keiteleen kirkkovaltuuston päätös oli yksimielinen.

Sonkajärven seurakuntaneuvosto päätti yksimielisesti, että aloitetta lakkauttamisesta ei tehdä.

Seuraavaksi yhdistämisasiaa käsitellään yhteisessä kirkkoneuvostossa ja –valtuustossa, ne antavat lausuntonsa asiasta. Nämä lausunnot annetaan kuitenkin vasta sitten, kun kaikki seurakunnat ovat käsitelleet aloitetta. Eli odotetaan siis Pielaveden seurakuntaneuvoston aloitteen käsittelyä.

 

 

Kommentit

  • Antti Linkola

    Kirkkoneuvos Heikki Kokko sanoi kerran vaikeaa asiaa esiteltäessä, että se menee niinkuin puheet menevät. Missä hengessä aletaan katsoa ja keiden kanssa. Ja kuka ne lausumattomat pelot ja eppäilyt arvaa?

Jätä kommentti

*