sunnuntai 31.5.2020 Helka, Helga

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Koronanäytteitä aletaan ottaa Lapinlahdella tällä viikolla – päivystysvastaanotto jaetaan kahteen osaan

Koronavirusnäytteenotto alkaa Lapinlahden terveyskeskuksessa tämän viikon aikana.

Ensi maanantaista alkaen akuutti vastaanotto Lapinlahden terveyskeskuksessa jaetaan  kahteen osaan. Päivystyksen tiloissa (käynti ensiavun ovesta) otetaan vastaan vain hengitystieinfektio-oireisia potilaita. Heidän tulee aina ennen päivystykseen saapumistaan ottaa yhteyttä puhelimitse, p. 017 272 0411.

Muu akuutti vastaanotto järjestetään ensi viikosta lähtien neuvolan tiloissa, ja sisäänkäynti tapahtuu pääoven kautta. Ajanvaraus tälle vastaanotolle tehdään numerosta 017 2720 451. Normaali päivystysnumero on siis ensi viikosta lähtien varattu ainoastaan hengitystieinfektiopotilaiden käyttöön.

Jos kärsii lieväoireisesta hengitystieinfektiosta, ei tule lainkaan ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon, vaan jäädä kotiin parantumaan. Mikäli tauti pahenee, eli tulee korkeaa kuumetta ja/tai hengenahdistusta, tulee ottaa puhelimitse yhteyttä.

Kiireettömät vastaanotot ja neuvolavastaanotto siirretään Varpaisjärven terveysasemalle. Uusia aikoja kiireettömälle vastaanotolle ei anneta, ja osa annetuista ajoista perutaan. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmään kuuluvien vuositarkastukset muutetaan lääkärin puhelinajoiksi.

Ajanvarausvastaanotolle ei saa tulla flunssaisena.

Jo loppuviikon ajan akuuttivastaanotolle tulevat potilaat ohjataan käyttämään kahta eri sisäänkäyntiä. Hengitystieinfektiopotilaat ohjataan odottamaan päivystyksen aulaan, heille annetaan suojamaski kasvoille. Muut potilaat ohjataan tulemaan pääoven kautta ja odottamaan pääaulassa.

Hammashuollossa hoidetaan kokonaishoidossa olevat potilaat, leikkaukseen menevät ja kiireellistä hoitoa tarvitsevat. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien ajat perutaan, ellei ole akuuttia hoidettavaa. Uusia potilaita ei oteta.

Jätä kommentti

*