lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Junnu

Ei ole ehkä ihan perinteisin tapa täyttää blogia muistelemalla poisnukkunutta. Ei ihan tavallinen ollut mieskään. Guru, velho, legenda. Näitä liitteitä ei moniin liitetä. Ei tarvitsisi nytkään. Kyseessä oli ennen muuta suuri ihminen – suuri sydämeltään. Se suuruus nousee päällimmäiseksi kaikissa muisteluista. Valmennettavat ovat saaneet paljon muuta kuin taitoa pelata. Sillä opilla pärjää elämässä muutenkin.
Toki seitsemän Suomen mestaruutta, seurajoukkueiden maailmanmestaruus ja koko Suomen ringeten eteen tehty valmennustyö oikeuttavat liitteiden käyttöön, edellyttävät sitä. Ihmeellisintä ehkä kaikessa oli viime kaudella tehty lajinvaihdos ja lähellä ollut nousu jääkiekon naisten SM-sarjaan. Vuoden valmentaja, Elämänura-palkinto ja pelipaidan nostaminen Lapinlahden jäähallin kattoon ovat hienoja kunnianosoituksia.
Kunnioitus pelaajien keskuudessa on varmasti jotain sellaista, mitä yksikään valmentaja ei tule Suomessa saavuttamaan. Muutaman kauden yhteistyöllä tuosta on nähnyt häivähdyksen. Keskinäinen kunnioitus ja arvostus ihmisenä ja rehti palaute saavat tuntemaan olon kotoisaksi, tekevät mahdottomasta mahdollisen ja tavoitteesta tulee yhteinen.
Juha Pohjolan muistolle hiljennytään vielä monesti. Annen, Marin ja Jukan ei varmasti tarvitse olla yksin surunsa kanssa. Lapinlahti ja jääurheiluväki suree heidän kanssaan. Junnun työllekin löytyy varmasti jatkajat. Sekin olisi tärkeää miehelle, joka oli ajatuksissaan jäähallilla vielä voimien jo ehtyessä.
Lepää rauhassa Junnu!

Jätä kommentti

*