torstai 17.10.2019 Saana, Saini

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Joulu on täällä taas – entistäkin aikaisemmin

Laittavat kuulemma jotkut kalenteriin merkintöjä säätilasta, jäiden lähdöstä ja muuttolintujen saapumisesta. Toivottavasti joku on myös merkannut ylös, milloin kauppoihin tulevat ensimmäiset joulutuotteet, milloin joululaulut soivat ensimmäisen kerran ja milloin jouluvinkit täyttävät aikakauslehtien sivut. Kun väite kuuluu, että jouluhössötys alkaa joka vuosi aiemmin, niin kai joku voi tuon väitteen myös oikeaksi todistaa. Muuten en usko. Se vaan tuntuu siltä.

Joulu on siitä mielenkiintoinen juhla, että sen viettoon liittyvät perinteet muuttuvat nopeasti. Ja samalla syntyy uuden ajan perinteitä. Television piirretty animaatiofilmi Lumiukko on yksi hyvä esimerkki. Muutamasta kerrasta kasvaa perinne, jonka katkaiseminen onkin jo suurempi kysymys.

Myös seurakuntien toimintaan on tullut perinteitä joulunajan jumalanpalvelusten lisäksi. Kauneimmat joululaulut on jo yli 40-vuotias laulukansan kokoaja, joka on monessa kodissa ottanut jouluhartauden ja -jumalanpalveluksen paikan.

Joulutervehdykset ovat muuttaneet muotoaan. Tässä yksi esimerkki. Synnyinkuntani Sauvo tervehtii kuntalaisia hieman pilke silmäkulmassa. Jään odottamaan Lapinlahden versiota asiasta.

Kommentit

  • Pekka Tikkanen

    Hei ! Aivan loistavaa, elämän ei täydy olla aina pelkkää synkistelyä. Toivottavasti muut virastot ottavat mallia teistä. Oikein hyvää ja rauhallista joulua teille kaikille.
    Mikäli tarvitsette kuljetusta, muista http://www.relink.fi

Jätä kommentti

*