maanantai 30.3.2020 Usko

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Joulu avataan kuun vaihteessa

Lapinlahdella joulunaika avataan lauantaina 30.11. kello 11. Tilaisuudessa Lapinlahden torin joulukuuseen syttyvät valot ja seurakuntien pastorit lukevat Joulunajan rauhanjulistuksen. Ohjelmassa on jouluista musiikkia. Lapinlahden joulunavauksen perinteisiin kuuluu tietysti myös puuro- ja glögitarjoilu. Joulupukki jakaa karkkeja kilteille lapsille.

Torilla on myös hirvenlihahuutokauppa sotaveteraanien hyväksi.

Matin ja Liisan Aseman joulutapahtuma on kello 12 alkaen. Tapahtuma päättyy ilotulitukseen kello 16.

Varpaisjärven joulunavauksessa kerätään lahjoja. Hyvän mielen joululahjakeräyksellä saadut lahjat menevät varpaisjärveläisille lapsiperheille. Lahjoja otetaan vastaan torilla lauantaina 30.11. kello 11–13. Keräykseen voi tuoda uusia tai muuten hyväkuntoisia tavaroita, leluja, ulkoiluvälineitä ja vaatteita, joita voit hyvällä mielellä antaa lahjaksi. Paketin päälle on hyvä merkitä lapulle kuvitellun lahjan saajan ikä ja koko tai muu tarpeellinen tieto. Lapinlahden kunnan sosiaalitoimi jakaa lahjat jouluksi.

Joulunavauksessa on riisipuurotarjoilu, jossa mantelin löytänyt palkitaan joulukinkulla, sekä nokipannukahvio.

Joulupukki on tapahtumassa paikalla poroineen. Lapset pääsevät pororekiajelulle.

Joulukauden avauksen kunniaksi tapahtumassa sytytetään kunnan joulukuuseen valot.

Alapitkän Joulukylätapahtumaa vietetään 7.12. kello 10–15 Unskalla. Kahvin, glögin, joulutorttujen, arpojen sekä joulukuusten myyntituotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Lapinlahden kunnan tukea tarvitsevien lapsiperheiden jouluavustukseen. Unskan hallissa on joulutori, josta löytyy muun muassa käsitöitä ja leivonnaisia.

Joulupukki ajeluttaa lapsia kylällä, reellä tai rattailla, lumitilanteen mukaan.

Perinteinen kylän joulupuuro tarjoillaan ilmaiseksi alapitkäläisille koululla kello 11–13.

Jätä kommentti

*