torstai 17.10.2019 Saana, Saini

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Ikäihmisiä kutsutaan ulkoilemaan keskiviikkokävelyille

Iiris Korhonen, Pauliina Tenhunen, Erkki Lipponen, Milla Tukiainen ja Kauko Kokkonen ottivat eilen tuntumaa keskiviikkokävelyihin. Mukana oli myös nelijalkainen lenkkeilijä Rapa.

Katri Viitaniemi

Ikäihmisiä kutsutaan yhteisille kävelylenkeille kerran viikossa juhannukseen asti.

Keskiviikkokävelyt ovat vuoroviikoin Lapinlahdella ja Varpaisjärvellä. Ensimmäinen kävely reippailtiin helteisessä säässä Lapinlahdella eilen, ensi viikon keskiviikkona lenkille lähdetään Varpaisjärven torilta kello 10.

– Hieno idea tämä on. Toivotaan että tieto tavoittaa mahdollisimman monet, tuumi kävelylle osallistunut Iiris Korhonen.

Kävelyt kestävät puolesta tunnista kolmeen varttiin ja niitä ohjaamassa on joku kunnan, kansalaisopiston tai yhdistyksen edustaja.

– Tämän on tarkoitus olla matalan kynnyksen ulkoilumahdollisuus ikäihmisille, kertoo fysioterapeutti Pauliina Tenhunen.

Hän veti ensimmäisen keskiviikkokävelyn yhdessä fysioterapeuttiopiskelija Milla Tukiaisen kanssa.

Erityisen toivottavaa olisi, että keskiviikkokävelylle tulija nappaisi mukaan myös naapurin tai tuttavan.

– Ulkoiluystäviä ikäihmisille koulutettiin kansalaisopiston kautta tänä keväänä ja tarkoituksena on että syksyllä järjestetään uusi kurssi. Tarvetta ulkoiluystäville olisi paljon, sanoo Tenhunen.

Keskiviikkokävelyt liittyvät Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -kärkihankkeeseen, jossa Lapinlahden kunta on mukana. Hankkeen puitteissa kävelyjä toteutetaan kuusi kertaa.

– Jos toiminta lähtee hyvin liikkeelle, toivomme että yhdistykset ja järjestöt ottaisivat siitä kopin niin että se voisi syksyllä jatkua.

Voimaa Vanhuuteen -hankkeen kohderyhmänä ovat yli 75-vuotiaat kotona asuvat henkilöt, joiden toimintakyky voi olla alenemassa tai jotka kokevat yksinäisyyttä. Hankkeen tavoitteena on edistää ikäihmisten kotona selviytymistä ja parantaa elämänlaatua terveysliikunnan avulla.

– Mutta emme me kävelyillä ikää kysele, kaikki kiinnostuneet ikäihmiset ovat tervetulleita mukaan.

Lenkin pituus ja reitti valitaan paikan päällä sään ja osallistujien kunnon mukaan.

Varpaisjärvellä keskiviikkokävelyille lähdetään 23.5., 6.6. ja 20.6. Lapinlahdella kävelyitä on jäljellä kaksi, 30.5. ja 13.6. Molemmissa taajamissa kävelyille lähdetään torilta kello 10.

Jätä kommentti

*