sunnuntai 30.5.2020 Pasi

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Espoon Kiekkoseura onnistui tasoittamaan otteluvoitot Say Cheesen kustannuksella

 

Päätöserä oli ratkaisevassa asemassa Espoossa, jossa runkosarjan suvereenisti voittanut Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese pyrki ottamaan toisen voittonsa Espoon Kiekkoseurasta. Kolmen erän jälkeen aie olikin hyvillä kantimilla, sillä tehot 3+2 ottelussa loihtinut Anne Pohjola oli johdattanut joukkueensa 5–3-vierasjohtoon.

 

Päätöserä oli kuitenkin EKS:n ilotulitusta. Erä ei ehtinyt vanhentua kuin pari minuuttia, kun Riikka Sjögren ja Maija Väyrynen olivat tuoneet EKS:n jo tasoihin. Muutama minuutti myöhemmin tuli uusi maaliryöppy, kun tehot 4+1 kirjauttanut Väyrynen ja Sara Yrjölä onnistuivat minuutin sisällä toisistaan. Anne Pohjola kavennus pari minuuttia ennen loppua oli laiha lohtu, kun EKS tasoitti voitot 1-1:een voittamalla 7-6.

– Ottelusta jäi hyvä maku. Joukkueena taistelimme voiton kotiin. Onnistuimme parantamaan tiettyjä asioita lauantain pelistä. Nyt ei malta odottaa ensi lauantaita, EKS:n varakapteeni Camilla Ojapalo iloitsi.

Lapinlahti on koko kaudella hävinnyt vain kolme 30 ottelustaan. Tappioista kaksi – yksi runkosarjassa ja yksi välierissä – on kuitenkin tullut nimenomaan EKS:ää vastaan, joten espoolaiset ovat ikävä piikki mestarisuokin lihassa.

– Totta kai on pettynyt fiilis näin tiukan tappion jälkeen. Pääsimme viimeiseen erään johtoasemassa, mutta päästimme kaverin ihan turhaan rinnalle ja ohi. Tämä toimii meille erinomaisena opetuksena, että playoff-pelit ovat tiukkoja, eikä mitään saa ilmaiseksi. Tätä ketutusta ei halua enää uudelleen kokea, nyt ladataan akkuja viikko ja lähdetään revanssin hakuun ensi lauantaina! Lapinlahden Katariina Kurikko totesi.

– Tuomariston linja oli todella erilainen eiliseen verrattuna, mikä tuotti meille vaikeuksia, ja kulutimme sitten joukolla jäähypenkkiä tarjoten EKS:lle muutamaan otteeseen myös 5-3 ylivoimaa. Boksista ei pelejä voiteta.

Myös Say Cheesen päävalmentaja Marjukka Virta käänsi katseita jo tiukasti ensi viikonloppuun. Lauantaina pelataan kolmannet ja sunnuntaina neljännet välierät, jotka näyttelevät valtavaa roolia koko kevättä ajatellen.

– Jäähyaitiosta ei pelejä voiteta. Malttamattomana jo odotamme revanssia, koska nyt meidät on tosissaan ärsytetty! Voiton avaimet oli käsissä, mutta viimeistely oli tänään ala-arvoista.

VÄLIERIEN OTTELUOHJELMA

(PARAS VIIDESTÄ)

La 3.3. LL-89 SC – EKS 11-9
Su 4.3. EKS – LL-89 SC 7-6
La 10.3. LL-89 SC – EKS klo 13.00
Su 11.3. EKS – LL-89 SC klo 15.15 
Ke 14.3. LL-89 SC – EKS klo 18.30 (tarvittaessa)

Jätä kommentti

*