sunnuntai 5.7.2020 Unto, Untamo

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Aloite yhteisestä seurakunnasta raukeamassa

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti äänin 6–5 esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se antaa Martti Sallisen esittämän ja Osmo Turkin kannattaman lausunnon, jonka mukaan Iisalmen, Keiteleen ja Pielaveden seurakuntaneuvostojen aloitteet Ylä-Savon seurakuntayhtymän purkamisesta ja yhden yhteisen Ylä-Savon seurakunnan perustamisesta tulee jättää raukeamaan, koska aloitteet eivät Keiteleen seurakuntaa lukuunottamatta ole yksimielisiä, ja koska yhtymän kolme muuta seurakuntaa ovat ottaneet kielteisen kannan kyseiseen aloitteeseen. Vapaaehtoiselle seurakuntaliitokselle ei ole edellytyksiä ilman yksimielisyyttä.

Pakkoliitoksen taloudelliset edellytykset eivät täyty, koska seurakuntayhtymällä on yhteinen talous, eikä toiminnallisiakaan perusteita sellaiselle ole.

Yhteinen kirkkovaltuuston jälkeen asia menee Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin käsiteltäväksi ja se voi vielä pyytää asiasta seurakunnilta lausuntoja. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kirkkohallitus.

Iisalmen ja Pielaveden seurakuntaneuvostot sekä Keiteleen kirkkovaltuusto päättivät aiemmin keväällä tehdä aloitteen yhteisen seurakunnan perustamisesta. Lapinlahden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakuntaneuvostot eivät päätyneet aloitteen tekemiseen.

Jätä kommentti

*