lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Alikulkutunneli poissa käytöstä – Eilisiltana sade teki jo tuhojaan Lapinlahdella, vaikka rankemmat sateen ovat vasta tulossa

Kuvassa vesi on jo laskussa. Kuvassa etualalla näkyy, kuinka asfaltti on romahtanut ja hiekaa valunut myös viime kesänä korjatun penkereen alta. Kuva: Eino Rissanen

Eilisiltana sade teki jo tuhojaan Lapinlahdella, vaikka varsinaiset rankemmat sateen ovat ilmeisesti tulossa vasta tänään.

Juhani Ahontiellä Lapinlahden kirkonkylällä on S-marketin seudun ja vanhan meijerin alueen välinen kevyen liikenteen tunneli pois käytöstä. Tunneli täyttyi illalla vedellä ja vesi söi samalla asfaltin alta tie rakennekerroksia. Tunneli on nyt suljettu. Ja alueella ei saa liikkua. Tienpinnassa näkyy selviä monttuja ja ennen sulkemista alueella liikkunut paikkakuntalainen kertoo, että asfaltti tuntui liikkuvan myös vanhan meijerin puolella.

– Hulevesipumppu oli vähän aikaan poissa käytöstä. Liekö ollut ukkosen tekoja. Kun päivystäjät saivat sähköt palautettua ja pumpun käyntiin, ei teho riittänyt poistamaan vettä pientä putkea pitkin, Lapinlahden kunnan tekninen johtaja Rami Linna kertoo.

Tänään puhdistetaan kaivot hiekasta ja paikataan vaurioita. Jo nyt on selvää, että tien rakenne joudutaan korjaamaan kokonaan. Nyt on kuitenkin tärkeintä ehkäistä tämän päivän rankkasateiden aiheuttamat uudet vahingot.

– Asfaltin kuoriminen ja tien korjaaminen tehdään, kun saadaan urakoitsijat paikalle.

Alikulku on suljettuna niin kauan kuin se on turvallisuuden kannalta tarpeen.

Jätä kommentti

*