sunnuntai 31.5.2020 Helka, Helga

Lapinlahden ja Varpaisjärven paikallislehti

Aikataika ottaa kantaa ympäristön puolesta

Taide ja kulttuuri täyttävät Lapinlahden kirkonkylän jälleen ensi viikon perjantaina 6. syyskuuta. Aikataika-tapahtuma tarjoaa sekä uutta, vanhaa että uudistettua. Ohjelma päivittyy mm. tälle sivulle tapahtumaan asti. Viimeisen versio on myös ensi viikon Matissa ja Liisassa.
Kaikkien lapinlahtelaisten yhteinen taiteen ja kulttuurin ilta avataan kirjaston edessä kello 17.30. Avajaispuheen pitää tänä vuonna Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liiton puheenjohtaja Raija Pasanen. Puheen lisäksi avajaisohjelmassa on Aino-patsaan seppelöinti, musiikkia ja palkitsemisia.

Ohjelmaa on lukuisissa pisteissä ympäri kirkonkylää. Ostoksia pääsee tekemään torilla, jonne pystytetään käsityöläisten ja paikallisten taitajien Aikataikatori.
Aikataian symboli, edesmenneen taiteilija Raija Weisenbergin ideoima Sateenkaarilaiva, on kunnostettu merikelpoiseksi.

Ilta päätetään tänäkin vuonna Luovassa Puussa. Tapahtuman päätökseen sisältyy kannanotto ympäristön puolesta ilmastonmuutosta vastaan. Ilotulitusta ei tänä vuonna järjestetä, vaan illan huipentaa valokulkue.
Kulkue lähtee liikkeelle kunnantalon edestä kello 21 ja kiertää kirjaston kautta Luovaan Puuhun. Kulkueeseen ovat tervetulleita mukaan kaikki halukkaat. Varustautua voi lyhdyn, led-valon, taskulampun tai muun valonlähteen lisäksi myös soittimilla.

Lisää tapahtumasta Matti ja Liisa -lehdessä ennakkoon 5.9. ja tapahtumaraportti 12.9.

Tilaa lehti tästä syyshintaan!

Jätä kommentti

*